Babka wielkanocna

Babka wielkanocna

Babka wielkanocna z lukrem. Babka wielkanocna może być bardzo kaloryczna ze względu na dużą zawartość masła, cukru i jajek. Dodatkowo lukier lub polewa zwiększają ilość kalorii.

Autor: Flickr/zdjęcie poglądowe, Creative Commons
Rozwiń
Sernik

Sernik

Sernik. Tradycyjny sernik wielkanocny może być bardzo kaloryczny ze względu na dużą zawartość sera, jajek, śmietany i cukru w kruszonym cieście.

Autor: Flickr/zdjęcie poglądowe, Creative Commons
Rozwiń
Mazurek wielkanocny

Mazurek wielkanocny

Mazurek wielkanocny. Mazurek to ciasto wielkanocne zazwyczaj przygotowywane na kruchym cieście, które jest następnie obficie posypane bakaliami, kandyzowanymi owocami i lukrem.

Autor: Flickr/zdjęcie poglądowe, Creative Commons
Rozwiń
Faszerowane jajka

Faszerowane jajka

Jajka faszerowane. Jajka faszerowane to popularne danie wielkanocne, ale zazwyczaj faszeruje się je majonezem, tłustym kremem lub dodatkami, co zwiększa ich zawartość kalorii.

Autor: Flickr/zdjęcie poglądowe, Creative Commons
Rozwiń
Biała kiełbasa

Biała kiełbasa

Kiełbasa biała. Tradycyjnie spożywa się różnego rodzaju kiełbasy na Wielkanoc. Są one często bardzo tłuste i kaloryczne.

Autor: Flickr/zdjęcie poglądowe, Creative Commons
Rozwiń
Powrót
Babka wielkanocna
Sernik
Mazurek wielkanocny
Faszerowane jajka
Biała kiełbasa
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email