Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Herbata z bazą witamin

Herbata z bazą witamin

Herbata z imbirem, miodem i cytryną

To klasyk w zimowe wieczory. Imbir działa rozgrzewająco i pobudza krążenie, miód dodaje słodyczy i wzmacnia odporność, a cytryna dostarcza witaminy C. Wystarczy zaparzyć czarną lub zieloną herbatę, dodać plasterki świeżego imbiru, sok z cytryny i łyżeczkę miodu. Ten napój to nie tylko remedium na chłód, ale także świetny sposób na wsparcie układu odpornościowego.

Autor: Pixabay.com
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Grzane wino

Grzane wino

Grzane wino

Ten aromatyczny napój pochodzi z tradycji świątecznych i zimowych jarmarków. Przygotowuje się go, podgrzewając czerwone wino z dodatkiem przypraw takich jak goździki, cynamon, anyż i skórka pomarańczowa. Można go dosłodzić miodem lub cukrem. Alternatywnie, dostępne są także wersje bezalkoholowe na bazie soku jabłkowego lub winogronowego – równie pyszne i rozgrzewające.

Autor: Pixabay.com
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Kakao

Kakao

Kakao z przyprawami

Gęste, gorące kakao z nutą przypraw to napój idealny dla miłośników słodkości. Oprócz klasycznego mleka i kakao, warto dodać szczyptę cynamonu, gałki muszkatołowej, a nawet chilli, które potęguje rozgrzewające właściwości napoju. Dla dodatkowego smaku można użyć gorzkiej czekolady, która rozpuści się w gorącym mleku.

Autor: Pixabay.com
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Mleko rozgrzewające

Mleko rozgrzewające

Mleko

To indyjski napój na bazie mleka z kurkumą, imbirem i miodem. Kurkuma działa przeciwzapalnie i rozgrzewająco, a dodatek imbiru i cynamonu potęguje ten efekt. Wystarczy podgrzać mleko z przyprawami, dodać miód wedle smaku, i delektować się zdrowotnymi właściwościami tego eliksiru.

Autor: Pixabay.com
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Herbata

Herbata

Herbata korzenna

Indyjska herbata chai to intensywnie przyprawiony napój na bazie czarnej herbaty, mleka i mieszanki przypraw takich jak cynamon, kardamon, goździki, imbir i pieprz. Napar jest nie tylko rozgrzewający, ale także aromatyczny i energetyzujący. Można go dosłodzić cukrem trzcinowym lub miodem.

Autor: Pixabay.com
Rozwiń
Powrót
Herbata z imbirem
Grzane wino
Kakao
Mleko
Herbata
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email