Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Niedbalstwo właściciela

Niedbalstwo właściciela

Jeśli lokal nie oferuje menu, lub co gorsza, jego treść jest zamieszczona na małych, nieczytelnych kartkach czy na kartonach, to sygnał, że coś może być nie tak. Profesjonalna restauracja, niezależnie od ceny, powinna dbać o przejrzystość oferty, a menu powinno być dostępne w sposób łatwy do zrozumienia. Brak menu lub jego mała jakość to wskazówka, że właściciele nie przywiązują wagi do podstawowych standardów

Autor: Pixabay.com
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Niska jakość jedzenia

Niska jakość jedzenia

Kiedy cena za danie wydaje się być wyjątkowo niska, w porównaniu do innych restauracji w okolicy, warto się zastanowić, dlaczego. Często takie lokale korzystają z tanich i niskiej jakości składników, a sam proces przygotowania jedzenia nie zawsze odbywa się w odpowiednich warunkach sanitarno-epidemiologicznych.

Autor: Pixabay.com
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Brak dbałości o czystość w lokalu

Brak dbałości o czystość w lokalu

Czystość w lokalu gastronomicznym to absolutna podstawa. Niezależnie od tego, czy miejsce jest tanie, czy drogie, jeśli wnętrze lokalu jest zaniedbane, a toaleta brudna, nie ma co liczyć na wysoką jakość jedzenia. Takie warunki świadczą o tym, że właściciele nie dbają o higienę, a to w gastronomii może prowadzić do poważnych problemów zdrowotnych.

Autor: Pixabay.com
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Niemiła i opryskliwa obsługa

Niemiła i opryskliwa obsługa

Niezadowolona, niemiła obsługa to kolejny znak, że warto zastanowić się nad wyborem restauracji. Nawet w tanim lokalu oczekujemy przynajmniej minimum uprzedzenia do gości, życzliwości i chęci służenia pomocą. Jeśli kelnerzy są ospali, nie reagują na zamówienia na czas, a przy tym widać, że nie dbają o wygodę gości, to sygnał, że takie miejsce nie traktuje klientów poważnie.

Autor: Pixabay.com
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Niedbale przygotowane, nieapetyczne

Niedbale przygotowane, nieapetyczne

Jeśli danie wygląda tak, jakby zostało przygotowane na szybko, bez większej dbałości o estetykę, to również powinno wzbudzić nasze wątpliwości. Niedbałość w podaniu potrawy jest sygnałem, że najprawdopodobniej także sama jakość składników i sposób ich przygotowania pozostawiają wiele do życzenia. W tanich jadłodajniach często brakuje wyczucia w kwestii smaku i wyglądu jedzenia, co sprawia, że posiłek zamiast przyjemnością, staje się przykrym obowiązkiem.

Autor: Pixabay.com
Rozwiń
Powrót
Ciechocinek
Ciechocinek
Ciechocinek
Ciechocinek
Ciechocinek
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email