Użytkowa prostota i historyczne dodatki
Po wejściu do środka wita nas design inspirowany minimalistyczną estetyką Skandynawii, goście mogą wybierać spośród wielu kulinarnych doświadczeń. Wygodnie urządzone sale łączą współczesne elementy z robionymi na zamówienie meblami oraz dodatkami vintage.
Atmosferę zabytkowego wnętrza na parterze, przełamuje eklektyczny wystrój piętra i międzynarodowy charakter serwowanych dań.
Dobra, nowoczesna kuchnia z nutą klasyki
Na uwagę zasługuje wiele dań, ale wybraliśmy dla Was kilka, które najbardziej nam smakowały:
Po pierwsze: tortilla z kurczakiem, czyli wrap z tortilli ze smażonymi w panierce kawałkami kurczaka z dodatkiem świeżych warzyw: sałatą, rukolą, pomidorem, papryką, ogórkiem oraz czerwoną cebulą i szczypiorkiem. Ze startym serem cheddar oraz majonezem i ketchupem. Podawana na ryżu z warzywami. Do tego pikantna zupa zupa meksykańska, z czerwoną fasolą i oczywiście licznymi ziołami w tym szczyptą cynamonu, powodująca przyjemne ostre grzanie w okolicach jamy brzusznej.
Po drugie: kacze udko konfitowane, podane z ziemniakami z patelni, to wspaniały pomysł na świąteczny lub weekendowy obiad. Konfitowanie to sposób przyrządzania dania poprzez powolne gotowanie w głębokim tłuszczu i najczęściej jest stosowane przy mięsie drobiowym. Konfitowane udko z kaczki dobrze smakuje z zieloną sałatą lub carpaccio z buraka
Po trzecie: dorsz pieczony z soczewicą i szpinakiem, prawdziwa kulinarna rozkosz. Dorsz okazuje się delikatny i aromatyczny. Filet z dorsza jest pieczony z soczewicą i w kremowym śmietanowym sosie ze szpinakiem, dzięki czemu ryba jest soczysta i pyszna.
Na pewno tu wrócimy
Założona w bieżącym roku restauracja znalazła swój unikalny w tej części regionu sposób na pobudzenie ciekawości kulinarnej swoich gości. Można odnaleźć fuzję smaków tworzących zwartą i niespotykaną gdzie indziej całość lub po prostu zatrzymać się i oddać się rozmowie z przyjaciółmi w otoczeniu miłej atmosfery i kulinarnych atrakcji.
Polecany artykuł: