Rodzinne warsztaty kulinarne
Olenderski Park Etnograficzny w Wielkiej Nieszawce organizuje świetną zabawę dla dzieci i dorosłych. Rusza pierwszy cykl rodzinnych warsztatów kulinarnych. Pracownicy tego niezwykłego miejsca zaplanowali ciekawe atrakcje. Podczas spotkania wszyscy uczestnicy wybiorą się na spacer po interesującej okolicy, podczas którego uczestnicy dowiedzą się jakie grzyby zbierać zimą, gdzie je znaleźć i jak je przyrządzić. Cały czas jest masa ludzie, która nie wie, że także zimą można zbierać grzyby. Świadomość tego cały czas nie jest jeszcze powszechna. Wydarzenie w Wielkiej Nieszawce pozwoli dowiedzieć się czegoś przydatnego i uzupełnić braki w wiedzy.
Grzybburgery!
W Olenderskim Parku Etnograficznym stworzono pomysł na wyśmienite burgery z grzybami, czyli grzybburgery! To wielka gratka dla fanów leśnych frykasów. Spotkanie poprowadzi Filip Malinowski, właściciel znanej i renomowanej toruńskiej wege restauracji "Chwast Prast". Jest także prezesem Fundacji Zdrowego Życia oraz organizatorem licznych warsztatów kulinarnych poświęconych dzikim roślinom jadalnym. To niepowtarzalna okazja, aby porozmawiać ze znawcą tematu, zadać kilka pytań i spróbować pysznych oraz nietypowych przysmaków.
Koszt udziału 40 zł/os. Liczba miejsc ograniczona. Zapisy od 14 do 23 listopada: tel.: 690 635 561, e-mail: [email protected].