Lokalna żywność na Wielkanoc
Wyroby spożywcze od początku do końca powstają w jednym gospodarstwie. Jest to przykład wdrażania idei krótkiego łańcucha produkcji żywności. Zamówienia są zbierane odpowiednio wcześniej, aby dostawa mogła odbyć się bezpośrednio po zebraniu lub wytworzeniu produktów.
Dzięki temu są one świeże, co zapewnia najwyższą jakość. Produkty są dostarczane w ekologicznych torbach wielorazowego użytku. Zakupy w sklepie internetowym Lokalnej Żywność to także wsparcie lokalnego biznesu. W ofercie są również warzywa i owoce, napoje, przetwory, garmażeria, mąki, kasze oraz pieczywo.
Zamówione produkty będzie można odebrać 28 marca w trzech punktach:
- na trzecim piętrze w bufecie Urzędu Marszałkowskiego przy placu Teatralnym 2 od 14.30 do 16.00,
- budynku Urzędu Marszałkowskiego przy ulicy Marii Skłodowskiej-Curie 73 w sali numer 16, w godzinach od 14.30 do 16.30,
- Auli UMK przy ulicy Jurija Gagarina 11, od 15.00 do 16.00.
Rolnicy mogą zgłaszać się do programu lokalnej żywności, wystarczy wysłać zgłoszenie na adres mail: [email protected].